Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenlere Öneriler

E-Ticaret Sitesi Kurmak İsteyenlere Öneriler
İlker Tiryakioğlu

İlker Tiryakioğlu

Kurucu / CEO

11.06.2020

Sanal mağaza açmak, sanal dükkan açmak, online mağaza açmak, internet mağazası açmak, sanal pazar açmak, sanal market kurmak vb ne derseniz deyin; tek bir başlık altında topladığımızda internette mağaza açmak ili ilgili tüm merak ettikleriniz bu yazıda. Sanal mağaza açmak için gereken belgeler, ücretsiz sanal mağaza açmak, sanal mağaza açma şartları, e sanal mağaza açmak isteyenlere kolay çözüm ve daha fazlası.

Ülkemizde akıllı telefonların yaygınlaşması, internet erişiminin artmasıyla birlikte, insanlar alışveriş ihtiyaçlarını sanal mağazalar bir nevi küçük sanal dükkanlar aracılığı ile gerçekleştirmeye başladı. İnternet üzerinden yapılan işlemler, sanal alışverişlerin sayısı geçtiğimiz 5 yılda ortalama %30 büyüdü.

Sanal mağaza açmak isteyenlere öneriler
Tabi ki tüketicilerin e-sanal mağazalara yönelmesi, fiziki mağaza sahiplerini veya yeni sanal mağaza kurmak isteyenleri cezbediyor. Sanal mağaza açmak maliyet açısından hem maliyetsiz, hem de isteyenlere kolay bir çözüm.

Sanal mağaza nasıl açılır? Nereden nasıl başlamak gerekir?
Öncelikle eğer bir sanal mağazanız yoksa ve online sanal mağaza açmak istiyorum ya da bir diğer deyişle sanal dükkan açmak istiyorum diyorsanız, JumboSoft Akıllı e-ticaret paketleri ile ücretsiz bir test sürüşü yapabilirsiniz. Ücretsiz demo hesabınızı buradan oluşturabilirsiniz. Sanal mağaza kurmak bir yana, öncesinde deneyerek nelere ihtiyacınız olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

JumboSoft olarak size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Sanal mağaza kurmak için gerekenleri ve sorularınızı e-ticaret uzmanlarımıza ücretsiz olarak danışabilirsiniz. Bu konuda sizlere yol gösterecek ve başlangıç sürecinizde yardımcı olacaktır.

Sanal dükkan açmak isteyenlere öneriler

1- Sanal mağaza adresinizi çevreniz ile paylaşın
Artık sıkı bir internet kullanıcısının facebook, twitter, google + ve yeni bir mecra olan pinterest hesapları bulunuyor. Kendi sahip olduğunuz bu sosyal ağ hesapları üzerinden siteniz ile ilgili bilgileri ve ürünleri paylaşın. Arkadaşlarınıza paylaşırken alışveriş yaparmısınız diye sormayın, diğer arkadaşları ile paylaşmalarını rica edin.

2-Google Adwords ve Facebook Reklamlarını Kullanın
Dünyanın arama devi Google, kendi ağı üzerinden reklam vermeye imkan sağlayan Adwords yapısı ile tanışın. Direkt olarak sattığınız ürünü arayan ziyaretçilere bu reklam ağları sayesinde ulaşabilir, ölçeklediğiniz planlara rahatlıkla kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitenizin ziyaretçi sayıları da hızlı bir şekilde artabilir. Aynı şekilde dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook üzerinde, üyeler yaptığı işi, tuttuğu takımı, yaşını v.s. paylaşıyor ve bu veriler reklam verenler için tam olarak istenilen kişilere ulaşılmasına imkan sağlıyor.

3- Sürpriz ve Yeni Şeyler Üretin
Sanal mağaza açmak / Sanal dükkan açmak ile iş bitmiyor. Yeni şeyler üretmek de gerekiyor. Sitenize üye olana, veya mail listenize abone olanlara hediye çekleri dağıtacağınızı duyurun. Sosyal medya üzerinden bu şekilde kampanyalar düzenleyin. Üyelerinize veya sitenizden düzenli şekilde alışveriş yapan kişileri ödüllendirin.

Sattığınız ürüne göre sosyal mecrada bir pazarınız bulunuyorsa, bu pazara hükmeden sitelere veya blog yazarlarına ücretsiz deneme ürünleri gönderin. Ürünleri inceleyerek siteniz ve satılan ürün hakkında yazılar yazmasını rica edin. Siteniz ile ilgili yazılan bir makale yüzlerce kişiye, onların sosyal çevrelerini de hesaba katarsak binlerce kişiye ulaşmanıza imkan sağlar ve başarılı bir kampanya olarak nitelendirilebilir.

Satın alınan ürünlerin yanında küçük hediyeler gönderin. Bu hediyeyi alan müşteri, kesinlikle sizi twitter hesabından facebook duvarından övücü bir yazı ile ödüllendirecektir.

4- İnfografik ve Sosyal Medya Paylaşımları Hazırlayın
İnfografik belirli bir bilgiyi insanlara anlaşılır bir şekilde aktarabilmek için en akıllıca yollardan biridir. Ayrıca sosyal medya üzerinde çok hızlı paylaşılan bir araçtır. Örneğin internetten ayakkabı satmak istiyorsanız, farklı bölgelere göre değişen km olarak uzunlukların nasıl değiştiğini gösteren görseller ile beslenen bir infografik hazırlayabilirsiniz. Sitenizin logoları ve adreslerini de içeren bir infografik olmalı ki paylaşıldığında sitenizi ziyaretçi olarak geri besleyebilmeli.

5- Videoları Benimseyin
Satış toplamak veya popüler ürünlerinizin daha hızlı bir şekilde pazarlanabilmesi için video yayınları yapın. Kalabalık bir topluluğun görebileceği bir yerde, eğlenceli veya mesajını iyi veren bir reklam sosyal medya üzerinde de hızlı bir şekilde yayılır. Ek olarak ürünlerinizin kullanımı, kurulumu ile ilgili videolar paylaşmayı da ihmal etmeyin.

6- Bir Blog Kurun ve İçerik Üretin
İçerik pazarlayın, yani kaliteli içerikler hazırlayarak, sitenize gelen ziyaretçileri içerik detaylarınızdan satış sayfanıza yönlendirin. İçeriğinizin kalitesinden ödün vermeyin, okunaklı yazılar ve çekici görseller kullanmaya dikkat edin. Sektördeki birçok e-ticaret sitenin bir de e-ticaret bloğu bulunmakta ve ürünleri ile ilgili kaliteli içerikler sunmaktadır.

7- Kupon Kodları Üretin ve Kampanyalar Deneyin
Sektördeki bırakın e-ticaret sitesi sahipleri ve tüm büyük kurumların hediye çekleri dağıttığını, hatta hediye çeklerini bulabileceğiniz yüzlerce internet sitesi olduğunu bile görebilirsiniz. İnsanların hediye çekine dayanılmaz bir sevgisi var. Kampanyalar oluştururken hediye çekleri hızlı bir geri dönüş alabileceğiniz yöntemdir. Bunun yanında “Kargo Bedava” kampanyaları da müşteriler için oldukça ilgili çekicidir. Bir ürüne %10 indirim yapmaktansa kargo bedava yaparak indirim yüzdesini %5 veya %4 değerine çekebilirsiniz.


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın