Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

İşletmenizin Finansını Yönetmek için En İyi 10 Mobil Uygulama

İşletmenizin Finansını Yönetmek için En İyi 10 Mobil Uygulama
İlker Tiryakioğlu

İlker Tiryakioğlu

Kurucu / CEO

27.01.2021

Teknoloji harika bir şey ve iş finansmanının yönetilmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenizi sağlayacak birkaç kullanışlı uygulamayı indirerek herkes telefonunu veya tabletini mobil bir muhasebe makinesine dönüştürebilir.

Fatura göndermekten ve müşterileri yönetmekten, kredi kartı işlemlerine ve karmaşık finansal projeksiyonlara kadar, her iş ihtiyacına yönelik bir uygulama var. Hem küçük hem de büyük işletmeler, bu uygulamaların değerli zaman tasarrufu sağladığını görecekler ve her şeyi senkronize ettiğinizde, muhasebeniz aslında eğlenceli hale gelebilir.

Bu uygulamaların her biri, iPhone ve iPad için iTunes AppStore'da ve Google Play Store üzerinden Android cihazlarda mevcuttur .

1- Wave Defter Tutma

Küçük işletmeniz kısıtlı bir bütçeye sahipse veya sınırlı ihtiyaçları olan çok küçük bir işletme iseniz, Wave defter tutma uygulaması sizin için olabilir. Ücretsiz defter tutma uygulamaları açısından, piyasadaki en iyisi olabilir. Bu uygulama, en temel fiyatlandırma planı için ücretsizdir ve mobil defter tutma açısından aramanız gereken çeşitli özelliklere sahiptir .

Wave, gelir ve giderlerinizi takip eder ve çoğu işletme tarafından kullanılan çift ​​girişli muhasebeyi kullanır . Uygulama, sınırsız banka hesabı bağlamanıza olanak tanır. Ayrıca makbuzlar için bir ayakkabı kutusu işlevi de vardır. Telefonunuzla fişin bir resmini çekmeniz yeterlidir. Wave, özel faturalandırmaya bile izin verir. Alacak hesaplarını ve ödenecek hesapları takip etmenize, bordro işlevleri gerçekleştirmenize veya çevrimiçi ödemeleri kabul etmenize izin vermez.

Wave% 100 web tabanlıdır, böylece ona her yerden erişebilirsiniz. Hem PC hem de Mac'te çalışır ve fatura ve makbuzları taramak için uyumlu bir uygulamaya sahiptir.

2 - QuickBooks Online
QuickBooks Online, önde gelen defter tutma ve muhasebe araçlarından biridir ve raporlama uygulamaları söz konusu olduğunda en üst düzeydedir. İşin püf noktası, her küçük işletmenin buna ihtiyacı olmamasıdır. Temel plandan gelişmiş bir plana kadar dört aşamalı bir fiyatlandırma planına sahiptir. Gelişmiş plan, bir muhasebecinin veya muhasebecinin ihtiyaç duyacağı her özelliğe sahiptir.

QuickBooks Online, basit bir defter tutma uygulamasından daha güçlü bir muhasebe uygulaması olarak tanımlanır. Küçük işletme sahipleri ve bir şirketin muhasebesini ve muhasebesini yöneten herkes bu uygulamanın paha biçilmez olduğunu görecektir. QuickBooks Online, müşteriler, faturalar, satış makbuzları ve tahminleri oluşturmak ve düzenlemek için kullanılabilir. Verileriniz daha sonra uygulamada hemen kullanılabilir hale gelir. Bir müşteriyi ziyaret ediyorsanız, hemen orada bir tahmin veya fatura hazırlayabilirsiniz. Ofise dönmenize veya dizüstü bilgisayarınızı açmanıza gerek yok.

QuickBooks Online aynı zamanda güçlü bir raporlama aracıdır. Verilerinizi alır ve mali tablolarınızı geliştirir. Gelir tablosu, bilanço ve nakit akış tablosu, üç aylık veya yıllık kolay bir görev haline gelir. Uygulama, vergi açısından güçlüdür. Ayrıca işletmenin açıklayıcı tablolar ve grafikler geliştirmesine yardımcı olur.

Hem mobil Windows uygulamasında hem de mobil Mac uygulamasında mevcuttur ve % 100 web tabanlıdır.

3- FreshBooks
Genellikle QuickBooks ile karşılaştırılan FreshBooks, verileri bulutta çalıştıran ve depolayan bir mobil uygulamadır. Bulut depolama, hareket halindeyseniz özellikle güzeldir. FreshBooks genellikle olağanüstü olarak derecelendirilir ve hem küçük işletmeler hem de serbest çalışanlar için uygundur. Bazıları QuickBooks'tan daha sezgisel olduğunu düşünüyor.

FreshBooks'un gücü muhtemelen faturalandırmanızı özelleştirme ve otomatikleştirmedir. Shopify, Zoom ve G-Suite gibi diğer 84 farklı uygulama ile uyumludur. Araç ayrıca, ihtiyacınız olursa işletmeniz için kendi özelleştirilmiş faturalandırma sisteminizi oluşturmanıza da olanak tanır.

FreshBooks, serbest çalışan biriyseniz, faturalandırılabilir saatlerinizi izlemenize izin veren bir zaman izleme özelliğine sahiptir. QuickBooks Online'ın sahip olmadığı birkaç özelliğe sahiptir. QuickBooks Online, seçtiğiniz plana bağlı olarak sizi 1-5 eşzamanlı kullanıcıyla sınırlandırırken, FreshBooks'ta aynı anda sınırsız kullanıcıya sahip olabilirsiniz. Ayrıca, bu bilgilerin vergi zamanında mevcut olması için harcamalarınızı girildikleri gibi kategorize edebilirsiniz.

FreshBooks'un yalnızca en üst düzey QuickBooks planlarında bulunan bir başka özelliği de ekip rolleridir. Farklı kişilere farklı düzeylerde izinler atayabilirsiniz. Ayrıca projelerde başkalarıyla işbirliği yapmanıza da olanak tanır. Bu özellik QuickBooks'ta mevcut değildir.

FreshBooks Accounting web tabanlıdır, bu nedenle Mac veya Windows tabanlı bir bilgisayarda çalışacaktır.

4- Bill.com
Bill.com, küçük bir işletme için alacak hesapları ve borç hesapları işlevlerinden birini veya her ikisini birden yönetebilen bir mobil uygulamadır. İşletme, bu uygulamayı yalnızca güçlü borç hesapları işlevleri için kullanmak isteyebilir. Müşterilerinizin faturalandırılmasını da içeren alacak hesapları, önceden gözden geçirilmiş Wave Bookkeeping uygulaması veya muhasebe uygulamaları, QuickBooks Online veya FreshBooks Accounting ile kolayca yönetilebilir. Bill.com'u yalnızca ödenecek hesaplarınız için kullanırsanız, hem alacak hesaplarını hem de ödenecek hesapları yönetmek için kullandığınızdan çok daha ucuza fiyatlandırılır.

Bill.com'u yalnızca ödenecek hesaplarınız için kullanırsanız, hem alacak hesaplarını hem de ödenecek hesapları yönetmek için kullandığınızdan çok daha ucuza fiyatlandırılır. Bill.com web tabanlı bir uygulamadır, bu nedenle tüm verilerinize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Hem Mac işletim sistemi hem de Windows ile uyumludur.

5 - Square
Square, kredi kartlarını kabul eden ve bir çevrimiçi mağaza veya web sitesi varlığı olan küçük işletmeler için mükemmel bir satış noktası (POS) uygulamasıdır. Square yazılımını bilgisayarınızda ve mobil uygulamayı telefonunuzda veya tablet gibi başka bir mobil cihazda kurarsınız. İşte Square'in çalışma yöntemlerinden bazıları:

Envanterinizi yönetmenize ve tüm ürünlerinizi takip etmenize yardımcı olur.

  • Yalnızca mobil kredi kartı ödemelerine izin vermekle kalmaz, aynı zamanda bir çevrimiçi mağaza kurabileceğiniz için çevrimiçi iş yapmanıza da olanak tanır.
  • Square ayrıca envanteriniz ve satış noktası işlemlerinizle ilgili raporlar hazırlayabilir.
  • Vitrininizde ödeme kabul ediyorsanız yazılımı kullanabilirsiniz. Mağazanız dışında ödeme kabul ediyorsanız, uygulamayı telefonda veya tablette kullanabilirsiniz. Ayrıca temassız ödemeler için müşterinin kredi kartını kart okuyucusuna kaydırmanız yeterlidir, müşteri kartı kaydırabilir. Uygulama daha sonra işlemi kaydetmek için Square tescilli yazılımını ve kart okuyucuyu kullanır.

Satış noktası işlemleriniz için Square'i kullanmanın bir başka yararı da, çevrimiçi işlem yeteneği olan bir çevrimiçi mağaza kurabilmenizdir. Square, Square kontrol panelinden erişebileceğiniz teslim uygulamaları da dahil olmak üzere bir dizi başka uygulamayla uyumludur. Square, özellikle perakendeciler için envanter yönetimini de destekler.

Square uygulaması ücretsizdir ve Square size ayrıca ücretsiz bir kredi kartı okuyucu sağlar.  Square, müşteri e-posta adreslerini toplamanıza da yardımcı olabilir, çünkü bir makbuzu hemen e-posta veya kısa mesaj olarak gönderebilirsiniz. Square kullanarak nakit veya çek işlemleri için herhangi bir ücret alınmaz ve size her şey için günlük satış raporu verir. Bir bakıma mobil bir yazar kasadır.

Ucuz ve kullanımı kolay olduğu için birçok küçük işletme, gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarında Square'i kullanmayı tercih ediyor. Mobil kredi kartı işlemleri için en iyi uygulamalardan biridir . Bazı dezavantajları var: Square'i kullanırken pek çok işlem terk edilmiş gibi görünüyor, bu nedenle işletme yöneticilerinin buna dikkat etmesi gerekiyor.
Toplu işlemler için iyi değildir. Hem Windows hem de Mac işletim sistemleriyle uyumludur. Ekipman açısından ihtiyacınız olan tek şey Square kart okuyucu.

6- inDinero
InDinero, FreshBooks gibi çeşitli defter tutma uygulamalarıyla çalışan bir bütçe uygulamasıdır. İnDinero uygulaması banka ve kredi kartı ekstrelerinizi tüm bankalarınızdan çeker. Bu özellik sayesinde ayakkabı kutusu makbuzlarına gerek yoktur ve inDinero, harcamalarınızı anında size uygun kategorilere yerleştirir. Uygulama, her ay işletmenin harcama alışkanlıklarını takip ediyor. Bu şekilde bütçenizi geliştirebilirsiniz ve inDinero size nasıl olduğunuzu gösterecek raporlar üretir.

İnDinero uygulaması, küçük işletmeler için birçok hizmet sunar. Küçük işletmeye bütçeleme konusunda yardımcı olmanın yanı sıra inDinero, kar ve zarar tabloları , nakit akış tabloları gibi finansal raporlar hazırlar ve finansal tahminlere yardımcı olur. Bill.com ve QuickBooks Online gibi çoğu muhasebe ve defter tutma uygulamasıyla uyumludur.

Küçük işletmeler için oldukça kapsamlı bir uygulama olan inDinero, uygulama aracılığıyla profesyonel bir finans müdüründen (CFO) küçük işletme finansmanı tavsiyesi almanıza bile olanak tanır. Ancak uygulamanın bir dezavantajı var. Yalnızca inDinero kapsamlı değil, aynı zamanda pahalıdır.

Uygulama bulut tabanlıdır, böylece verilerinize istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Ayrıca hem Mac hem de Windows işletim sistemlerinde çalışır.

7 - Fluidly
"Nakit kraldır", iş dünyasında her zaman duyulan eski bir sözdür ve özellikle küçük işletmeler için geçerlidir. Küçük işletmeler nakit akışlarıyla yaşar ve ölür. Küçük bir işletmenin mali tabloları ne derse desin, işletmenin iyi bir nakit pozisyonu yoksa başarısız olacaktır.

Fluidly, herhangi bir işletme veya muhasebecinin nakit akışını takip etmek için kullanabileceği bir nakit yönetimi yazılımıdır. İşletmeye gerçek zamanlı nakit akışı tahmini verir, böylece nakit pozisyonunu ve tahmini gelecekteki nakit pozisyonunu takip edebilir, Fluidly ayrıca çeşitli nakit akışı senaryoları için iş planınıza yardımcı olur. Nakit akışı tahminlerinizi anında görebilmeniz için hem QuickBooks hem de Xero defterine bağlanacaktır . Akıcı bir şekilde hem Mac hem de Windows için çalışır ve web tabanlıdır. YouTube gibi sosyal medya platformlarına yüklemeyi kolaylaştıran bir arayüze sahiptir. 

8- TurboTax
Her küçük işletmenin, muhasebeci veya muhasebeci için bir vergi programına erişimi olması gerekir. Grubun en iyi uygulaması TurboTax Small Business'tır. Muhasebecinin vergi açısından nerede durduklarını belirlemek için işletmenin ön vergi analizlerini yapmasına olanak sağlar. İşletme daha sonra, vergi hazırlıklarına yardımcı olmak için yıl sonunda Yeminli Mali Müşavirine  bir dizi finansal bilgi sunabilir.

TurboTax Small Business, çok kapsamlı bir vergi hazırlama paketidir. Küçük işletmelerin ihtiyaç duyduğu özelliklerin çoğuna sahiptir ve küçük işletmelerin karşılaştığı vergi sorunlarını kapsar. İşte bazı örnekler:
Bir vergi hesaplayıcısının yanı sıra serbest meslek sahibi bir gider tahmincisi ve diğerleri ile birlikte. TurboTax Small Business, Windows işletim sistemi için indirilebilir bir programdır. Bir Mac bilgisayarda kullanmak için yazılımın çevrimiçi sürümlerinden birini kullanmanız gerekir. Fiyatlandırma açısından bakıldığında, çoğu küçük işletmenin bütçesi dahilindedir.

9 - Expensify
Expensify, gider hesabı geliştirme ve yönetimi için önde gelen mobil uygulamalardan biridir. 3  Çalışanlar, günlük satışlardan elde ettikleri makbuzların yanı sıra uzun mesafeli seyahatlerden ve iş amaçlı seyahatlerden gelen makbuzları tarayabilir. Expensify, şahıs şirketleri için makbuzları ve giderleri takip etmek veya çalışanların makbuz ve giderlerin kopyalarını takip edip yöneticilere göndermesi için kullanılabilir.

Expensify, küçük bir işletme için şirket düzeyinde de kullanılabilir. Şirketler, gider raporlaması, kart yönetimi, onaylar ve hem yöneticiler hem de çalışanlar için geri ödemeler için Expensify'ı kullanır. Raporların yöneticilere ve muhasebeye otomatik olarak gönderilmesi için yazılım otomatikleştirilebilir. Şirketler, gider raporlaması, kart yönetimi, onaylar ve hem yöneticiler hem de çalışanlar için geri ödemeler için Expensify'ı kullanır. Raporların yöneticilere ve muhasebeye otomatik olarak gönderilmesi için yazılım otomatikleştirilebilir.

Hem Mac hem de Windows işletim sistemleri için mobil uygulamalar vardır.

10- Evernote
Küçük işletme finansmanı için özellikle yararlı olan son uygulama, birçok amaç için kullanılan mobil Evernote uygulamasıdır. İş dünyasında ve finansta, her zaman not almanız gereken, başka hiçbir yere gitmiyormuş gibi görünen bazı gereksiz bilgiler vardır. Bunun için güçlü Evernote uygulamasını kullanabilirsiniz  Birine, belki de sahip oldukları bir masrafla ilgili bir e-posta göndermeniz mi gerekiyor? Doğrudan Evernote'tan e-posta gönderebilirsiniz. E-posta programları, iletişim programları ve diğer birçok üretkenlik uygulamasıyla iyi bütünleşir. Ayrıca Evernote ile web sayfalarını kırpabilir ve görüntüleri yakalayabilir, diğer mobil uygulamalarda yaptıklarınızı tamamlamak için gün boyunca yapmanız gereken notları alabilirsiniz.

Evernote, hem Windows hem de Mac işletim sistemleri için mobil uygulamalara sahiptir.


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın