Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Metinden Görsel Tasarım Oluşturan Yapay Zeka: DALL-E

Metinden Görsel Tasarım Oluşturan Yapay Zeka: DALL-E
İrem Erdoğan

İrem Erdoğan

Medya Planlayıcı

25.01.2021

DALL - E nasıl kullanılır? 

DALL - E çalışması Elon Musk'ın kurucuları arasında bulunan yapay zeka kuruluşu OpenAI tarafından oluşturulmuştur. DALL-E yapay zeka desteği sayesinde belirli tanımlar ya da örnek görseller üzerinden yeni görseller ve tasarımlar oluşturabiliyor. Yapay zeka DALL-E hayalin ötesinde gerçekte var olmayan metinleri ve düşünceleri görsel tasarıma dökebiliyor bu da yapay zeka ve robotların gelecekte hayatımızda ne derece etkili olacağına göz kırpıyor.

DALL - E ismi sanatçı Salvador Dalí ve Pixar'ın WALL - E'nin portmanau'unu kullanarak oluşturulmuştur. kar amacı gütmeden, özellikle yapay zeka öğrenmesi ve üretkenlik alanında ilerleyen, robotik modeller üzerinde çalışmalar yapan ve yapay zeka araştırmaları yürüten bir şirkettir. OpenAI, bir AI araştırma ve dağıtım şirketidir. Misyonu, yapay genel zekanın tüm insanlığa fayda sağlamasını sağlamaktır. 

Yapay zeka DALL - E Nedir?

Kısacası ne dersen çizen bir yapay zeka! DALL-E metin-görüntü çiftlerinden oluşan bir veri kümesi kullanarak metin açıklamalarından görüntüler oluşturmak üzere eğitilmiş GPT-3'ün 12 milyar parametreli bir sürümüdür. 

"DALL - E  bazen daha az yaygın renkleri diğer komşu tonlarla karıştırıyor gibi görünüyor. Örneğin, "lacivert" olarak kıyafet çizmesi istendiğinde, DALL - E bazen daha açık mavi tonları veya siyaha çok yakın tonlar kullanır. Benzer şekilde, DALL · E bazen “zeytin” yi kahverenginin tonları veya daha parlak yeşil tonları ile karıştırır." Open-AI 'dan alınmıştır.

Üstelik şaşırtan bir diğer özelliği ise karşımıza çıkardığı görseller google veya herhangi bir platformdan değil. Kısacası evrende var olmayan kendine ait yeni tasarım görselleride çiziyor. 

Örneğin yapay zeka DALL-E'ye "İçinde turuncu ve siyah renklerin bulunduğu odun gömleği giyen bir erkek manken" şeklinde komut verildiğinde size talebine uygun görselleri sıralamaktadır.



JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın