Görüşmeyi Başlat
1
Bilgi almak ister misiniz?
Kodu Tara
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Trendyol Benzeri Online Mağazalar İçin Risk Faktörleri

Trendyol Benzeri Online Mağazalar İçin Risk Faktörleri
İrem Erdoğan

İrem Erdoğan

Medya Planlayıcı

12.02.2021

Risk sorunu olmadığını düşünen müşterilerimizle sık sık konuşuruz. Bir risk yönetimi programı onlar için fazladır, şirketleri işlemlerde belirli bir boyuta geldikten sonra veya ters açıklamalardan dolayı gerçek bir sorun hissettiklerinde endişelenmeleri gereken bir şeydir. Bu, etkili risk yönetimi hizmetlerinin yanlış anlaşıldığına işaret eder. Yalnızca şirket maliyetlerinden tasarruf etmekle kalmaz, geliri ve kârı artırabilir. Gelişmiş bir risk yönetim sisteminin gelir ve karlılığı artırmasının yanı sıra müşterilerin sahip olabileceği deneyimi iyileştiren en iyi 6 yöntem aşağıda verilmiştir.

1. Platformunuzdaki Satıcı Sayısını Artırma

Platformlar, mümkün olduğunca çok sayıda satıcılara ulaşmak ve katılımı artırmak için bu satıcılara olabildiğince hızlı bir şekilde dahil olmak istiyor. Satıcıları mümkün olan en kısa sürede işe almaları için bir risk sistemi tasarlanabilir ve bunlara uygulanan bilgi gereksinimleri en aza indirilebilir. Daha hızlı alıştırma ve platformda daha yüksek katılım, genel olarak daha fazla işleme yol açabilir, bu da platformunuzda daha fazla gelir anlamına gelir.

2. Ödeyen Dönüşümlerini Artırma

Hepimiz çevrimiçi bir şey için ödeme yapma deneyimine sahip olduk ve bilgileri birkaç kez girmek zorunda kaldık, bu da gereksiz bir zaman kaybı yarattı. Gelişmiş bir risk yönetimi programı, ödeme yapanlardan ödemeleri etkinleştirmek için yalnızca en kritik bilgilerin istenmesi anlamına gelir. İstediğiniz şeyi en aza indirmek, onları kolaylaştırır, kullanıcı deneyimini iyileştirir ve karşılığında bir kullanıcının bir işlemi tamamlama ve satıcılara para gönderme şansını artırır.

3. Otomatik olarak onaylanan işlemlerin sayısını artırmak

Bir işlem yapmak isteyen bir ödeyene sahip olduğunuzda, farklı bir sorununuz var! İşlemlerini onaylayıp onaylamamak. E-ticarette risk yönetimi, ödeme yapanlara harika bir kullanıcı deneyimi (hız ve kullanım kolaylığı dahil) sunmaya karşı şirketinizi dolandırıcılıktan korumanın zorluğunun üstesinden gelir. Birine odaklanmak çoğu zaman diğerinin zararına olacaktır. Ancak bazı yeni ödeme şirketleri, her ikisinden de en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur.

Bu şirketler, daha doğru risk profilleri sağlamak için sürekli gelişen risk sinyalleri ve makine öğreniminin bir kombinasyonunu kullanır. Platformunuzu kullanan belirli bir ödeme yapanın veya satıcının riskini daha iyi anlamak, bir e-ticaret sağlayıcısı olarak, dolandırıcılık korkusuyla reddetmek yerine daha fazla işlemi otomatik olarak kabul edebileceğiniz ve yine de özelleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunabileceğiniz anlamına gelir. Bu, sizin için daha fazla gelir anlamına gelir.

4. Manuel İncelemeleri Yöneterek Zaman Kazandırmak

Tüm işlemleri otomatik olarak onaylayamazsınız; bazılarının kişisel ilgiye ihtiyacı var. Bu, tüm kullanıcı sorgularını ele almak için bir belirleme yapabilen risk analistlerine ve müşteri destek temsilcilerine sahip olmayı gerektirir. Tahmin edebileceğiniz gibi, manuel incelemeler önemli kaynaklar gerektirir. Dahası, risk konusunda uzmanlaşmış bir şirket ile aynı ölçekte faaliyet göstermeyeceğiniz için, hızlanma ve verimli bir şekilde faaliyet gösterme konusunda anlamlı zorluklar olabilir. Bir risk yönetimi şirketi, vakaların% 5'inden daha azını manuel olarak incelemek için bir program oluşturabilir. Başlayan şirketiniz büyük olasılıkla yaklaşık% 20 gözden geçirecektir. Manuel incelemelerde daha iyi olmak, müşteri desteği için daha az çalışma anlamına da gelir. Böylece personel giderlerinden tasarruf etmenin yanı sıra zamandan da tasarruf edersiniz.

5. İade Taleplerini Azaltarak Kârı Artırma

Artık dönüşümleri, otomatik onayları artırdığınıza ve verimli bir manuel inceleme sistemini etkinleştirdiğinize göre, kaybın ana nedenleri olan ters ibrazlar ve geri ödemelerle uğraşmanız gerekir. Sisteminizdeki ters ibraz sahtekarlığının nedenlerini belirlemenize yardımcı olabilecek bir sağlayıcı bulmak, platformunuzdaki önemli ters ibrazları önleyebilir. Daha da iyisi, risk sistemleri zamanla gelişir, bu da daha sonra daha fazla tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.

6. Satıcıların Nakit Akışını Artırmak

Birçok platform, çözümlerini kullanan bir  satıcının aynı gün veya ertesi gün sunulan hizmetler için para alacağını varsayar. Riske karşı dikkatli olun, bankaları satın almak bu fonların dağılma hızını sınırlar. Risk sistemleri, bir platformun satıcılarını gereksiz yere kesintiye uğratabilecek bir dizi önlem kullanır: potansiyel olarak hileli işlemleri engellemek, bir satıcının fonlarının bir kısmını yedekte tutmak veya bir satıcının ödeme süresini etkilemek. Uygun bir risk programı, sizi korumak ve satıcılarınızın nakit paralarına erişimini iyileştirmek için risk yönetimi çabalarını en aza indirmek arasında doğru dengeyi kurabilir.

Risk yönetimi, platformunuzda dolandırıcılığı önlemekten daha fazlasıdır. İyi bir program, şirketinizle olan kullanıcı deneyimini çeşitli şekillerde iyileştirebilir. Ancak platformunuzda meydana gelebilecek dolandırıcılığı anlamak da önemlidir. 
 


JumboSoft interaktif e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 
 

Yorumlar (0)

Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!

Yorum Yapın